Bij Clara en Geert

We houden ervan jullie te verwelkomen in één van onze gastenkamers temidden de trappen van Bueren, met een boeiend uitzicht op de stad Luik en de Maasvallei. De liefde voor onze vurige stede willen wij graag met u delen. Van hieruit de stad ontdekken is echt een belevenis.

We hebben twee gerieflijke kamers met een tuin en terras in een groene omgeving. Een aantal treden naar beneden en u bevindt zich in het hart van de historische binnenstad die vele verborgen schatten bevat: de kerken en musea, een diverse architectuur, originele winkeltjes, leuke en lekkere restaurants, toffe cafeetjes, pleintjes en parkjes om te shoppen of te dromen, het hele jaar door.

Een vakantieweekendje dichtbij of gewoon een weekje weg en lekker zen ontspannen. Kom polshoogte nemen en geniet er van.

Bekijk de kamers


De Montagne de Bueren

Deze trappenstraat telt 374 treden en verbindt de straat Hors-Château beneden met Au Pèri bovenaan,en vandaar naar het citadelpark, waar nu het hospitaal CHR gevestigd is. De trap werd aangelegd tussen 1875 en 1880 om alzo de soldaten te verplichten via deze straat naar het centrum te gaan en niet via de andere toegangsweg, de straat Pierreuse, een van de oudste straten van Luik, waar de volkse herbergjes, ontucht en plezier het moreel van de troepen in gevaar brachten. De naam verwijst naar Vincent van Buren die in de 15e eeuw (1468) de verdediging van Luik organiseerde tegen een offensief onder leiding van Karel de Stoute, de hertog van Bourgondië, en eert de nagedachtenis van de 600 soldaten die tijdens die slag werden gedood.

Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over de Maas en de stad Luik. Verderop vindt u het imposante gedenkteken dat is opgericht ter ere van de soldaten die omkwamen in de twee wereldoorlogen.

Een paar honderd meter naar rechts beneden in het park is er een nieuw adembenemend observatorium gebouwd, het Belvedère.

Op de eerste zaterdag van oktober wordt de Nacht van de Hellingen van de Citadel georganiseerd. Op d avond worden duizenden kaarsen op de trappen aangestoken.Een fascinerend spektakel.

Ook het tweejaarlijkse “Bueren in Bloemen” fleurt de maand juni op en trekt talrijke bezoekers wanneer de treden bedekt zijn met een kleurrijk bloementapijt.

De bewoners hebben hun straat uitgeroepen tot ‘zone calme’. Niet te luid roepen a.u.b. Denk aan de buren!


Luik ontdekken

Het culturele aanbod in Luik heeft zoveel te bieden. Opera, kunst, muziek, dans, film, sport, wandel,fiets …

Luik vandaag

Liège – Luik – Luttich

Er even uit in Luik? Zo veel om op te noemen.

Activiteiten

Onze favoriete adressen

  • Toutes Directions : Reisgidsen, kaarten en reisverhalen. Coffee corner.
  • Marché de la Batte : openluchtmarkt ,elke zondagochtend. Een van de grootste in Europa
  • De vlooienmarkt van Saint-Pholien : brocante, Boulevard de la Constitution, elkevrijdagochtend
  • Luik ontdekken met een Greeter   info : www.liegegreeters.be